top of page
AmandaGinsburg2023(studio)-067-Edit(FabianRosenbergEdit).JPG

OM

Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.

Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen:

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

»…Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern…«

 5/5

Dan Backman, Svenska Dagbladet

»Ginsburg er en historieforteller av rang. Hun tar for seg hverdagstemaer vi alle kan kjenne oss igjen i og hun gjør det på et særdeles swingende vis - der groover av henne.«
5/5

Tor Hammerø, Nettavisen

AmandaGinsburg2023(studio)-083-Edit2(FabianRosenbergEdit).JPG

Aktuellt

@amandaginsburgs

bottom of page