top of page
Fotograf-Sima Korenivski2.jpg

Foto: Sima Korenivski

Amanda Ginsburg

I Amandas jazz på svenska möter de välsvarvade texterna sömlöst den svängiga och melodiösa musiken. Med humor och vemod formulerar hon de små sakerna i vardagen som utgör en så stor del av våra liv.

Sen hennes debut 2018 har hon flitigt gjort konserter från Haparanda till Ystad, Norska Tromsø till danska Ebeltoft. I sommar 2024 spelar hon på Villa San Michele på Capri tillsammans med Elise Einarsdotter. Amanda har ständigt många bollar i luften och uttrycker ofta sin glädje över att detta är hennes yrke på heltid.

Sen februari 2023 har de danska musikerna Snorre Kirk (trummor) och Anders Fjeldsted (kontrabas) anslutit Amanda och pianisten Filip Ekestubbe. Filip är också medproducent för hennes senaste album "Tur att jag kan skratta" släpptes 12 april och har bidragit med både arrangemang och kompositioner tillsammans med Amanda.

Hennes mjuka röst besitter en frestande kombination av oskyldighet och visdom. Pianotrion lyfter fram hennes smidiga frasering och svängiga time och skapar det sound som är Amanda Ginsburg. En dynamisk folkhemsjazz som växlar från vemod till sjåsfri humor. Det syns att det här bandet glädjer sig till att spela med varandra.

Amanda Ginsburg har vunnit Årets jazz på Grammisgalan både 2019 och 2021 och har medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Go Kväll, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris. Landet är fullt av ungdomar som genom att lyssna på och spela Amandas musik introduceras till jazzmusiken.

Hon är en av våra mest folkkära jazzsångerskor just nu.

bottom of page